Jdi na obsah Jdi na menu

Jak se bránit před rabováním

11. 11. 2015

Hlavní klíč jak zvládnout občanské nepokoje bez úhony na zdravý či majetku je organizovaný odpor. Jednotlivec chránící svůj dům nebo obchod nezbude vůbec nic proti agresorům, i když v případě občanských nepokojů na rabování obytných domů příliš nedochází. Naopak skupinka dobře vyzbrojených mužů dokáže bez problémů bránit celou čtvrť. Případného nepřítele většinou od záměru odradí už samotná existence organizovaného odporu. 

Uvedeme si tedy příklad. Bydlíte v ulici řadových domku v centru města, kde jsou velice pravděpodobné, nebo již zaznamenané útoky rabujících skupin. Takové útoky bývají v noci. Začínají téměř se soumrakem, největší intenzity dosahují mezi 24-3 hodinou. Jde převážně o mladší lidi z nižších sociálních vrstev kteří si chtějí nashromáždit hmotné statky, takový dav jakmile se dostane do například obchodu s elektronikou, okamžitě se strhne dav dalších a dalších lidí z okolních domů, nebo prostě kolemjdoucí. Takový dav je velice nebezpečný pokud se mu budete snažit zabránit v jeho činnosti, převálcují vás. Nejsou však vůbec organizovaní pokud jde o dav kde se každý snaží něco uklohnit sám za sebe, avšak malé skupinky které většinou řádění davu započnou mohou být velmi dobře organizované a ozbrojené.

 

looting-pictures36.jpgJe potřeba aby se našel muž ze sousedství (Vy?) kterého všichni ostatní sousedi znají v dobrém slova smyslu a respektují ho, takový muž bude zřejmě starší tak 35-50 a v těchto ohledech by měl být zkušený. Tento muž musí spolu s dalšími "naverbovat" všechny bojeschopné muže v úseku který chcete bránit. Je jedno jak to udělá. Může to být vyhlašováno diktafonem. Formou pozvánky v dopise. Nejosobitější a samozřejmě nejlepší je osobní návštěva a domluva. Všichni zúčastnění by se měli podepsat a napsat alespoň své bydliště a telefonní číslo, nejen z důvodu případné nehody ale také aby měli pocit dobré, profesionální organizace, že patří do opravdové jednotky. Upřesní se místo večerního srazu a jak mají přijít. Ve sportovním, neutrálním oblečení, v žádné případě nesmí skupina působit militantně, maskáče a černé, vysoké boty nepřichází k úvahu, takové oblečení násilné skupinky ještě vyprovokuje. Měli by jste být vidět, aby jste se bezpečně rozeznali mezi sebou a aby vás poznali vládní složky. Dále brýlemi a pokrývkou hlavy, bez batohu, sebou jenom jídlo (někdy se musí hlídat od soumraku do úsvitu) vodu a zbraně ( střelné, nože, plynové pistole, pepřové spreje, paralyzéry, obušky, baseballové pálky, pyrotechniku, tyče, molotovy koktejli, různé nářadí apod...) Dobré je když bude v jednotce několik velkých, dobře vycvičených psů. Vznik jednotky by jste měli nahlásit na policejním oddělení, případně domluvit spolupráci s policii.rabovani.jpg

Během samotného bránění nesmí být nikdo agresivní. S útočníky se snažte vyjednávat a přesvědčit je že je i pro ně je lepší aby odešli. V případě konfliktu neustupujte, zůstaňte na svých pozicích a zuřivě je braňte... útočníky to většinou zažene. Začíná to většinou příchodem malé skupinky útočníky, která na místě začne vyřvávat a přivolávat ostatní rabující. Jakmile je takový dav dostatečně velký začne utočit. Vaší prioritou je rozdělit skupinu hned ze začátku. Než se k ní začnou přidávat další lidé. Nejlepší je to učinit mírovou cestou. Ale pár výchovných ran rozhodně neuškodí. 

Ženy by měli jednotce pomáhat všemi prostředky. Jejich nejdůležitější úlohou by mělo být neustále podávání informací. Z telefonů, médii a babských zdrojů. Nebojte se pustit svoje muže a syny do organizovaného odboje. Váš domov a rodinu takto ubrání mnohem lépe a menší nebezpečí hrozí jemu i vám... 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář