Jdi na obsah Jdi na menu

Fiktivní airsoft akce: PostApo

9. 11. 2015

Následující článek nepojednává o žádná proběhlé nebo chystané airsoft akci. Jde pouze o smyšlený scénář a model, jak by taková akce mohla probíhat. Zatím ani takovou akci nechystáme. Jestli v tomto scénáři najdete nějaké nedostatky, něco vám není jasné. Narazili jste na nějaký paradox, nebojte se vyjádřit v komentářích. 

 

 

Airsoft Post-Apo


Úvod: Píše se rok 2029. Po celém světě vypukla anarchie. Začalo to válkou. Burzy krachovali, ekonomiky i těch nejsilnějších států se začali hroutit. Lidé přestali spoléhat na ozbrojené složky které ve většině případů dezertovali nebo možná stále někde bojují. To už nikdo neví. Dnes už žijí jenom ty nejsilnější a vymoženosti které nám poskytoval minulí svět se začínají ztrácet. Lidstvo se pomalu vrací do středověku. Poslední zdravotní potřeby docházejí nebo jsou prošlé. Zbraně reznou a munice je už takřka vystřílená. Žijí už jenom organizované skupinky které se buďto usadili a pokoušejí rozvíjet zemědelství nebo žijí kočovným životem a spotřebovavají zásoby co najdou u jiných skupin nebo zbytky minulé civilizace. V roce 2026 obyvatelé města Godland které bylo na pár let zamořeno chemikáliemi byly deportování do táborů a město zůstalo tak jak jej opustili. Malá skupinka lidí se však deportace nezůčastnila a vytvořili v lese fungující společenství. Zdravotní zásoby jim však docházejí a tak se chystají navštívit město ze kterého by za 3 roky které uběhli měli vyprchat všechny chemikálie. Nedaleko od města byl také komplex vezění a psychiatrické léčebny. Když nastala velká krize vězni se vzbouřili. Pozabíjeli bachaře a utekli do lesů. Většinou jsou infikováni chemikáliemi a už jsou z nich spíše zvířata. O městě se také dozvěděla kočovná skupina která se ho  a jeho okolí chystá vyrabovat. Nemají však ani potuchy že v lesích kolem města nebudou sami.

Princip hry: Na začátku se hráči rozdělí do třech týmů. 2 plnohodnotné a 1 barbaři kterým se budu věnovat později. Oba týmy odejdou na místo v lese kde mají stát jejich základny a budou mít půl hodiny až hodiny aby si vybudovali co nejfunkčnější postapokalyptickou základnu.  To bude jejich jediné útočiště kde se budou moci cítit v bezpečí, zakouřit si, najíst se a odpočinout si. Během toho se však bude hrát a základna bude moct být kdykoliv napadnuta. Bude proto potřeba kolem základny rozmístit zvědy, zamaskovat odstřelovače, postavit něco jako vstupní bránu ve které bude stráž která bude kontrolovat každého kdo se blíží. Případně bude pomáhat a chodit naproti pro zásoby. Aby se i hráči cítili co nejreálněji bude potřeba navodit atmosféru opravdové střežené základny se vším všudy. V určitý čas se začne hrát. Základny budou muset vysílat jednotky aby hledali zásoby kolem města (komplexu starých budov) a opuštěné silnice (cesty od základen ke komplexu budov). Zásoby budou nejspíš igelitové sáčky naplněné pískem, různě označené a pověšené. Budou tři druhy lékařské potřeby, munice, jídlo... Hra se bude odvíjet pouze od toho nasbírat co nejvíc zásob.

Aby zásoby nebyli jenom prostředkem jak na konci spočítat body ale měli i nějaké praktické post-apo využití, budou zdravotní potřeby prostředkem uzdravování. Když někdo dostane zásah odejde do svého tábora kde udělá čáru na zdravotní potřebu kterou vezme ze zásob. Na jedné zdravotní potřebě může být max 5 čar. Potom je zásoba prázdná a bezcenná. Aby nedocházelo ke zbytečnému hromadění, není zdravotní potřeba na konci nikterak hodnocená. Pouze pro barbary má půl bodu. Každý člověk může vzít pouze 3 zásoby. Od každého musí mít ale jenom jednu. Bude na nich jakou strategii při lovu na zásoby zvolí. Můžou poslat malé jednotky a větší počet mít v táboře pro případ napadení nebo kdyby bylo potřeba poslat posily. Nebo můžou vytvořit jednu velkou jednotku která bude procházet městem. V tákovém případě bude potřeba aby z tábora do města běhali nosiči zásob. Ti však budou snadné cíle. Tady je pouze na fantazii a strategii velitele týmu jakou taktiku zvolí. Při kontaktu není hlavní zničit nepřítele. Hlavní bude ukořistit zásoby které má. Když žádné nemá bude lepší počkat až něáké najde. Při kontaktu bude nejdůležitější aby se stáhli do tábora ti co mají zásoby. Případně je všechny dát pár lidem a krýt jejich ústup. Cílem útočníků bude v případě kontaktu zasáhnout co nejvíce lidí se zásobama. Ostatní zahnat na ústup, sebrat jejich zásoby a utíkat do tábora. Útočení na tábor je povolenno. Proto i v táborech musíte mít nasazené brejle. Jediné místo kde nemusíte je mírová zona. Která slouží pro organizaci, ošetření a opravy zbraní... Třetím týmem jsou Barbaři, kteří nemají stálou základnu a operují jako jednotlivci. Všechny zásoby si nechávají u sebe a na konci se jim sečtou a vyhodnotí se jako tým. Když barbara někdo trefí musí pustit všechny svoje zásoby odejít dostatečně daleko mimo město, cestu nebo základnu, a po deseti sekundách se respawne, aniž by potřeboval zdravotní potřebu. Budou znepříjemnovat život ostatním z týmů. Budou napadat základny. Lovit jednotlivce a nosiče zásob. Či jen tak občas předpadnou patrolu a zase se ztratí v lese. Můžou se spojit a vytvořit malou jednotku ale také se můžou střílet beztrestně mezi sebou jako jednotlivci... 


Pravidla a informace- 
1- Jsou 3 typy zásob- Munice, zdravotní potřeby, jídlo.... Zdravotní potřeby nemají v konečném součtu žádnou hodnotu pouze pro barbary mají půl bodu a to pouze pokud v nich zbývá alespoň 1 život. Jídlo má v konečném součtu 1 bod a munice je za 2 body. Zásoby se nacházejí po celé hrací ploše. Epicentrum je však město a okolí cesty. Zásoby také dostanou na začátku oba týmy.
2- Když někdo dostane zásah, přizná se, odejde do svého tábora k zásobišti. Vezme pytlík s lékařskýmy zásobami a udělá na něj čáru (na jeden pytlík 5 čár )... Když v táboře žádný pytlík není musí počkat bez zbraně a kladení odporu nebo upozorňovaní na zloděje až někdo zdravotní potřeby přinese. Když se zdravotní potřeby ukradnou čáry se na nich nenulují. Proto si dej pozor aby jsi do tábora nedonesl "prázdný" sáček. Zdravotní potřeby s 5 čarami jsou bezcenné... 
3- Když dostane zásah barbar odejde dostatečně daleko do míst která jsou na mapě vyšrafovaná a respawne se po 10 sekundách
4- Barbaři si nechávají všechny zásoby u sebe. Na konci se všechny spočítají a vyhodnotí
5- Když někdo dostane zásah položí na místo kde dostal zásah všechny zásoby co má u sebe. 
6- Brýle musíte mít nasazené i v základně. Jediné místo kde nemusíte je mírová zona.
7- Zákaz hraní v mírové zoně
8- Rabování v základnách je povolenno. Preferujte však tichou krádež jednotlivců. Když už tak musíte v základně nechat alespoň 2 zdravotní potřeby  
9- Jeden člověk může nést vždy od každého pouze jeden sáček se zásobami. (1 lékařské potřeby, 1 jídlo, 1 munici) Kromě barbarů kteří u sebe můžou mít co "unesou"
10- Pokud vás trefí do zbraně máte jí vyřazenou. Budto hrajete dál se záložní zbraní. Když žádnou nemáte, nehlásíte se že jste mrtvý, dál hrejete, utíkáte do svého tábora kde počkáte deset sekund aby jste si opravili zbraň. Na zdravotní potřeby nemusíte dělat značku. 

Tým 1 - Woodpeople
Popis: Po pádu civilizace tato skupinka lidí utekla z města do lesů. Místo aby se nechali povinně depertovat armádou. Založili v něm fungující společenství. Ve svém sídle mají hojné zásoby potravin protože vyvinuli zemědělství. Naopak jim chybý zdravotní potřeby. Munice mají průměrně. Požívají jí zatím jenom k lovu a sem tam k obraně před barbary. Život v lese už není takový jaký byl. Prý se k jejich území řítí kočovný kmen. Který vyrabuje na co příjde. Bude potřeba jít hledat nové zásoby a připravit se. 
Značení na ramenou: žlutá
Počet zásob na začátku: 
Potraviny- 10
Lékařské potřeby- 4
Munice-6

Tým 2 - Survivalist
Popis: Skupina kočovných survivalistů. Když to přišlo většina z nich byla někde zalezlá. Potom vylezly z bunkrů, vytvořili velmi organizovanou společnost. Pohybují se od města k městu.  Získali tak hojné zásoby lékařských potřeb. Cesta je ale namáhavá tak téměř pořád trpí nedostatkem jídla. Po cestě se vystřílí také dost munice. 
Značení na ramenou: Bílá
Počet zásob na začátku
Potraviny- 3
Lékařské potřeby - 8
Munice- 5

 

Barbarské kmeny -
Popis: Skupina vyvrženců. Většina jsou utečenci z ústavů a vězení. Psychicky labilní osoby. Které využivají možností dělat si cokoliv s kýmkoliv. Většinou samotáři. Organizované skupinky tvoří jenom málo kdy. Když už tak jde většinou o jednorázové získání zásob. Hned poté se zase rozejdou do svých samotářských kolejí. Pohybují se všude. Do města však chodí pouze hledat zásoby
Značení na ramenou: Žádné
Počet zásob na začátku: Žádné

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář